Yleisökohtaamisia: Tuttuja urheilukasvoja ja mallia huipuilta

Koripallomaajoukkueen vakiopelaajiin vuosina 1998-2008 kuulunut Jukka Matinen pysähtyi työmatkallaan Triplan EM-kisakatsomoon.

”Lähdin vähän aikaisemmin liikkeelle, että ehtisin katsoa peliä, kun se näin sopivasti on tarjolla”, hän kommentoi.

Omaa harrastustaan squashin parissa nuorempana Matinen kuvailee ei-kilpailumieliseksi pelailuksi. Kaikki pallopelit tuntuvat siis kiinnostavan, vaikka niitä ei aktiivisesti seuraisikaan. Komea koripalloura kertoo omaa kieltään siitä, mihin on keskitytty.

Matinen saavutti neljän Suomen mestaruuden lisäksi Saksan mestaruuden Frankfurt Skylinersin riveissä. Suoritusvarmana heittäjänä ja monipuolisena pelaajana tunnettu mies herätti huomiota jo junioriaikanaan.

”Mailapelien kuningas”

Triplan katsomosta löytyy helsinkiläinen Ville Myllyrinne. Nuorekas 50-vuotias Ville kertoo pelaavansa squashia viikottain. Harrastuksen hän aloitti jo 1990-luvulla, mutta välillä pelaamisessa on ollut taukoja. Viime pari vuotta hän on pelannut säännöllisesti Helsingin Merihaan palloiluhallissa.

Myllyrinne katselee mielellään squashvidoita YouTubesta. Kun oli tiedossa, että Helsinkiin on tulossa huippupelaajia, hän varasi liput Triplaan päästäkseen oppimaan ja nauttimaan näiden suorituksista. Hän toivoo vauhdikkaita tiukkoja pelejä näyttävin ”pelastuksin” ja vannoi kannustavansa Suomea viimeiseen palloon.

Myllyrinne toivoo myös lajin suosion kasvavan ja arvelee, että nykyinen padelinnostus saattaa sataa squashinkin laariin. Squashia hän pitää mailapelien kuninkaana.

”Saa lyödä lujaa, mutta aivojakin pitää käyttää”, hän perustelee.

Teksti Sirkka Inkinen ja Jouko Vallikari, Kuva: Sirkka Inkinen

Jätä kommentti