Suomen naisille jälleen komea voitto – ”Löysät pois ja menoksi”

Suomen naiset jatkoivat voittojen tiellä kukistamalla Hollannin 2-1 squashin EM-joukkuekisoissa. Triplan yleisön suosikiksi nousseen ryhmän tilin avasi ykkösnimi Emilia Soini, joka kukisti avauserän hermoilun jälkeen taktisesti viisaalla taitopelillä Fleur Maasin 3-1 (11-3, 11-6, 11-8, 11-7).

”Olin ihan kipsissä matsin alussa, ja vielä seuraavien erienkin alut menivät turhaan jännittäessä. Onneksi pääsin kiinni peliin, ja pois oman pääni sisältä. Siellä aivosumussa pyöriessä ei tapahdu mitään järkevää”, suorapuheinen ’Emppa’ sanaili.

Eilinen taisteluvoitto Sveitsistä pitkine trilleri-erineen antoi selvästi lisäpotkua muutenkin hyvässä nosteessa olevalle joukkueelle. Soinin villiin tuuletukseen ja terveisiin seuraaville pelaajille kiteytyi paljon joukkueen hengestä ja tunnetilasta:

”Vamos vamos, löysät pois!”

Lataus oikeisiin asioihin

Toisessa ottelussa Emilia Korhonen taipui Hollannin Tessa Ter Sluisille 1-3, mutta koko ajan peliään parantanut Riina Koskinen varmisti Suomen voiton kaatamalla Sanne Valdkampin tasapainoisella ja kylmähermoisella esityksellä suoraan 3-0 (11-8, 11-3, 11-4).

Korhonen myönsi, että aiempien otteluiden vaikeudet johtuivat osin jännityksen lipsahtamisesta ylilatauksen puolelle ja muista ”henkimaailman asioista”. Mielenhallinnan kanssa on tehty töitä, ja nyt kaikki osui kohdalleen.

”Alkuun en ehkä osannut täysillä hyödyntää joukkueen boostia ja tukea, mutta nyt olen päässyt siihen mukaan. En osaa selittää miksi, mutta nyt vain tiesin alusta asti, että tänään lataus kanavoituu oikeisiin asioihin”, Koskinen sanoi.

Koskinen esitti ottelussa joukon komeita stopparilyöntejä ja ohituksia. Pisteitä ropisi myös strokeista eli siitä, kun tuomari vahvisti vastustajan estäneen suomalaisen liikkumista lyönnin perään. Selvästi Koskista liikkeeltään heikompi Valdkamp oli vaikeuksissa joka kerta, kun Koskinen pääsi juoksuttamaan tätä pitkissä palloralleissa etukentälle.

”Löin palloa paljon taakse ja huomasin, että siellä on vastustajalla mukavaa, Kun aloin antaa painetta ja siirtää peliä eteen, tilanne muuttui. Valdkamp lyö hyvin, mutta on aika hidas”, Koskinen vahvisti.

Äänensä käheäksi huutanut naisten valmentaja Tommi Lind ilmoitti olevansa jo nyt ylpeä joukkueesta, vaikka jäljellä on lauantain päätöspäivä.

”Ihan mahtavaa venymistä, taistelua ja osin odotusten ylittämistäkin. Huomenna jatketaan samaan malliin.”

Teksti: Susanna Luikku, Kuva: Tommi Tapola

2 kommenttia artikkeliin ”Suomen naisille jälleen komea voitto – ”Löysät pois ja menoksi””

  1. Mukava kisoja on ollut katsoa. Peli on nopeampaa ja lyönnit kovempia kuin 1980-90 luvulla. Voiton saavuttamiseen kokemus on kuitenkin yhtä ratkaisevan tärkeää kuin ennenkin. Entisiä tuttujakin kuvioissa mukana. Terveisiä Elopuron Samille, Saarelan Matille jne. Alkaen 1980 luvulta eteen päin valmensin ja pelasin 17 vuotta Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Mukavia aikoja.

    Vastaa
  2. I loved even more than you will get done right here. The picture is nice, and your writing is stylish, but you seem to be rushing through it, and I think you should give it again soon. I’ll probably do that again and again if you protect this walk.

    Vastaa

Jätä kommentti