Suomen naisille harmittava avaustappio EM-squashissa – ”Aivosumussa ei tee järkeviä ratkaisuja”

Suomen naiset pääsivät squashin joukkue-EM:ien avauksessaan ilahduttavan runsaan yleisön eteen Triplan lasikentällä. Ranska oli kuitenkin parempi voitoin 3-0. Viihdyttävin ja tasokkain vääntö nähtiin toisessa ottelussa, jossa Suomen ykköspelaaja (maailmanranking 48.) Emilia Soini, jonka Melissa Alves kukisti lopulta 3-2 (11-13, 9-11, 11-6, 11-5, 11-4).

Kuten luvuistakin näkee, Soini sai otteluun erinomaisen alun. ”Voimakössiä” pelaava temperamenttinen ranskalainen ei kuitenkaan antanut periksi, vaan puski puoliväkisin ensin rinnalle ja sitten ohi.

”Harmittaa tietysti, kun hyvä matsi kääntyi tappioksi. Alves on ollut minulle aiemminkin pelityyliltään henkilökohtaisesti vaikea vastustaja, ja taisin olla turhan tyytyväinen 2-0-johtoon”, Soini kommentoi.

Runsaasti pitkiä palloralleja, kontaktia, tuomarien haastoja ja etenkin Alvesin protestointiakin sisältäneessä ottelussa Soini tömähti kerran pahannäköisesti lattiaan. Polvitaipeeseen tuli kunnon vekki, mutta pelaamiseen se ei vaikuttanut.

”Happi kyllä väheni loppua kohti, ja kun happi loppuu, iskee aivosumu; siinä ei tee kovin järkeviä ratkaisuja. Vastustaja tietysti huomasi sen ja lisäsi kaasua”, Soini tokaisi.

Muissa otteluissa Riina Koskinen (kuvassa) aloitti niin ikään erinomaisesti, mutta hävisi lopulta avauserän 10-12 ja koko ottelun 0-3 Ranskan vasta 15-vuotiaalle Lauren Baltayanille. Kolmas ottelu oli tasaisempi, mutta päättyi Marie Stephanin 3-1-voittoon Emilia Korhosesta (11-13, 11-8, 11-7, 11-7).

Teksti Susanna Luikku, Kuva Petteri Repo

Jätä kommentti