Soinille Suomen avausvoitto, Saksa kampesi silti ohi

Emilia Soini nappasi suomalaisista EM-kisojen ensimmäisen voiton, kun hän otti naisten päivän toisessa ottelussa revanssin tutusta vastustajasta, Saksan Saskia Beinhardista suoraan 3-0 (11-6, 13-11, 11-2). Muissakaan otteluissa voitto ei ollut kaukana, mutta Riina Koskinen ja Emilia Korhonen joutuivat taipumaan niukasti vastustajiltaan.

Suomen valmentaja Tommi Lind kiitteli, että Soini pelasi taktisesti viisaasti ja kykeni viemään peliä, eli mukauttamaan sen rytmin omia taitopohjaisia vahvuuksiaan tukevaksi.

”Tasapainoinen ja jopa suvereeni esitys. ’Empalta’. Hän pelasi hyvin jo aamuottelussa Ranskaa vastaan, nyt tuli sitten palkintokin.”

Riina Koskinen taisteli viimeiseen asti Saksan 17-vuotiasta arvokisadebytanttia Maya Weisharia vastaan, mutta Weishar vei viidennen erän 11-9 ja sitä mukaa koko ottelun 3-2.

Tappio otti ilmeisen koville, mutta Tommi Lind piti tärkeänä sitä, että Koskinen sai omasta pelistään kunnolla kiinni alkuvaikeuksien jälkeen.

”Ei tappio viidennessä erässä tietenkään kiva juttu ole, mutta Riinan peli oli jo ihan eri näköistä, ja onnistumisia tuli kautta linjan. Kun homma on pienestä kiinni, joskus käy näin”, Lind tiivisti.

Emilia Korhonen pääsi tositoimiin viimeisessä ottelussa Katerina Tycovaa vastaan. 170-senttinen, ulottuva vastustaja oli vaikeuksissa joka kerta, kun Korhonen pääsi käyttämään parasta asettaan eli painavia suoria lyöntejä, mutta Tycova ratkaisi ottelun käyttämällä tehokkaammin omat ratkaisupaikkansa ja voitti erin 3-1.

Suomen naisten alkusarjan ottelut jatkuvat huomenna Triplassa Englantia ja Sveitsiä vastaan.

Teksti: Susanna Luikku, Kuva: Petteri Repo

Jätä kommentti