Naisille oppia Englannin huipuilta – ”Siistiä, ettei jäänyt muutamaan lyöntiin”

Suomen naiset aloittivat squashin toisen EM-kisapäivän kovassa kyydissä, kun vastaan asettui Englannin huippunimiä vilisevä joukkue. Avausottelussa maailmanlistan 9:s Gina Kennedy kukisti Riina Koskisen parissakymmenessä minuutissa 3-0, mutta kiisti ottelun olleen helppo.

”Helppoja pelejä ei olekaan, ja niistä saa kyllä vaikeita, jos alkaa ajatella niin. Uusi kenttäkin vaikuttaa aina”, Kennedy kuittasi.

Monen muun tavoin hän kehui Triplan olosuhteita ja kisajärjestelyjä. Vaikka kyseessä on top 10 -pelaaja, Kennedy on omien sanojensa mukaan pelannut ”kaiken maailman teollisuushalleissa keskellä ei-mitään”.

”On todella hienoa, että keskelle kaupunkia ja kauppakeskusta on saatu tällainen areena. Kerran olen pelannut New Yorkin Grand Central Stationilla, muuten ei tule vastavaa mieleen.”

Särkälle kelpo debyytti

Pirteimpiä otteita suomalaisnaisista esitti Meeri Särkkä, joka sai tilaisuutensa aikuisten arvokisadebyyttiin Lucy Turmelia vastaan. 3-0 (11-2, 11-5, 11-4) päättyneessä ottelussa nähtiin useita pidempiä palloralleja ja Särkkä otti pisteitä, jotka yleisö ja sekä Suomen että Englannin ottelua seuranneet joukkueet palkitsivat suosionosoituksin.

”Jännitti tietysti, mutta oli myös siistiä päästä pelaamaan näin kovaa vastustajaa vastaan. Hyvä, ettei homma jäänyt ihan muutamaan lyöntiin”, Särkkä virnisti.

Särkkä, 23, on pelannut tähän asti pääosin kotimaassa; Turmelin tasoisen vastustajan kyydissä pysyminen voidaan laskea kelpo saavutukseksi. Suurimmat erot aikuisten kansainväliseen tasoon ovat tuttuja:

”On se iso harppaus, kun lyöntien kovuus, tarkkuus, vastustajien liike ja pelitempo ovat ihan eri tasolla”, Särkkä arvioi.

Viimeisessä ottelussa Jasmine Hutton kukisti Maarit Ekholmin 3-0. Päätös tarjota uusille kasvoille peliaikaa ennakkoon ehkä kovinta vastustajaa vastaan oli valmennusjohdolta harkittu, ja palvelee varmasti sekä pelaajien kehitystä että joukkueen turnaustulosta.

Teksti Susanna Luikku, Kuva: Petteri Repo

Jätä kommentti