Miehet tasapeliin Unkarin kanssa – maa tekee nousua squashkartalle

Suomen miesten joukkue päätyi ensimmäisen kisapäivän päätteeksi 2-2-tasapeliin Unkaria vastaan. Nuorista, pääosin Yhdysvalloissa harjoittelevista pelaajista koostuva joukkue oli vastuksena tietynlainen musta hevonen.

Unkarissa ei ole squashperinteitä, lajikulttuuri on nuorta eivätkä maan edustajat ole juuri kiertäneet kansainvälisiä turnauksia.

Ottelut kuitenkin näyttivät, että unkarilaiset ovat tosissaan ja tehneet myös oikeita asioita. Tosissaan olo näkyi myös siinä, että pelaajat kävivät kautta linjan melko lämpöisinä ja kommentoivat äänekkäästi sekä tuomaritoimintaa että omia suorituksiaan.

Suomalaisista todellista taistelusquashia esitti 44-vuotias Olli Tuominen, joka survoi niukasti häviämänsä avauserän jälkeen vakuuttavan 3-1-voiton Bendegúz Kamocsaista. Viimeisessä erässä Tuominen ei antanut vastustajalle pistettäkään.

Myös Kristian Rautiainen (kuvassa) pääsi voiton makuun, vaikka hänen pelaamattomuutensa näkyi otteiden heilahteluna avauserässä. Suomalainen kuitenkin kokosi itsensä hienosti ja kukisti peräti 196-senttisen, ulottuvan ja pelityyliltään yllätyksellisen Lénárd Püskin 3-1.

Yleisö eli voimakkaasti mukana ottelussa, ja Rautiainen kiitteli sen tukea vuolaasti.

”Tosi hienoa pelata, kun on tällainen näyteikkuna lajille. Oman ottelun lopputulos olisi tietysti voinut olla parempi, mutta tasapelillä mennään ja sekin käy nyt”, totesi myös Jami Äijänen. Hän taisteli myöhäisottelussa tiukasti Benedek Takacsin kanssa häviten lopulta 1-3.

Suomen ykköspelaaja Miko Äijänen ja Farkas Balazs tarjosivat neljästä ottelusta tasokkaimman, jonka unkarilaisvasuri kuitenkin käänsi itselleen 3-0 (15-13 11-9 11-8).

Suomen miehet kohtaavat huomenna Walesin ja Saksan.

Teksti: Susanna Luikku Kuva: Tommi Tapola

Yksi kommentti artikkeliin ”Miehet tasapeliin Unkarin kanssa – maa tekee nousua squashkartalle”

  1. Ei auttanut edes Raimo Ylirannan (kuvassa alhaalla vasemmalla) rukoukset Suomen voittoon koko matsin kannalta, mutta hienoa taistelua kaikilta. Mimmit mukaan lukien <3

    Vastaa

Jätä kommentti