Korhonen toi Suomen naisille voiton, Koskisella 6-eräinen trilleri

Naisten Sveitsi-Suomi-ottelu oli Suomen 1-divisioonassa säilymisen kannalta kohtalon peli. Voittaa piti, jotta mahdollisuudet pysyisivät elossa.
Ottelusarjan aloitti Suomen ykköspelaaja Emilia Soini, vastassaan Nadia Pfister. Tasaisen alun jälkeen ’Emppa’ painui selkeään 11-5-voittoon. Toinen erä oli yhtä selvästi hänen, ilman vaikeuksia 11-6. Kolmas erä menikin sitten näytöstyyliin 11-2 ja näin 3-0 voitto Soinille.
”Jännitin alussa ihan hirveästi ja kun kuulin, ettei vastaan tule Sveitsin ykköspelaaja, menin ihan kipsiin. Hyvä, että se ei näkynyt katsomoon, mutta rentouduin oikeasti vasta kolmannen erän lopussa”, hyväntuulinen Soini kommentoi.


Kaamea trilleri

Toisena suomalaisista kentälle astui Riina Koskinen, jonka PSA-ranking on 198. Vastassa Koskisella oli Celine Walser (PSA 104). Koskinen aloitti ottelun hyvin ja johti jo 9-6, mutta niin vain Walser tuli pallo pallolta ja vei erän 11-9. Toisessa erässä Koskinen sai pidetyksi pelin hallinnan paremmin itsellään myös erän loppupuolella ja voitti erän 11-6.
Kolmas erä oli kaamea trilleri. Erä eteni tilanteeseen 10-10, jolloin erävoittoon tarvitaan kahden pisteen ero – ja mikä taistelu siitä tulikaan. Kummallakin oli useaan otteeseen eräpallo, mutta selvyyttä ei saatu, kunnes tilanteessa 22-21 Koskinen ratkaisi erän itselleen ja siirtyi erissä 2-1 johtoon. Joskus voittaakseen erän pitää pelata kahden erän edestä pisteitä.
Neljännessä erässä sveitsiläinen löysi uutta virtaa ja potkua lyönteihinsä. Koskinen ei puolestaan saanut omaa peliään kulkemaan: erä käkikellomaahan 11-6. Viideskin erä meni jatkopalloille, kun Koskinen selvitti kolme ottelupalloa, mutta lopulta sveitsiläinen käänsi erän ja koko ottelun edukseen erin 3-2.
”En ole ikinä pelannut noin pitkää erää, ja oli hienoa voittaa se. Mutta olisi pitänyt voittaa koko ottelu. Minun vain olisi pitänyt pelata ottelua loppua kohden vielä enemmän palloja etukentälle”, Koskinen totesi ottelun jälkeen.


Ratkaiseva voitto


Viimeisenä suomalaisista kentälle astui Emilia Korhonen. Tätä nykyä Amsterdamissa asuva Korhonen aloitti ottelun napakasti ja voitti ensimmäisen erän 11-5. Toinen erä oli tasaista vääntöä, mutta erän lopussa Korhonen teki kaksi virhettä, ja ne toivat erän Sveitsin Ambre Allinckx’lle 11-8. Samoin kävi ottelun kolmannessa erässä, jonka sveitsiläinen kuittasi itselleen 11-9. Neljännen erän Korhonen hoiti suvereenisti ’luvuin 11-2.
Viides ja ratkaiseva erä oli henkien taistelua, ottelusarjan toinen trilleri. Tiukalle meni, mutta Korhonen selvitti toisen ottelupallon ja näin ottelusarjan voitto meni Suomeen.
Kun Korhoselta kysyttiin ottelun jälkeen, mikä voiton ratkaisi, hän vastasi:
”Kyllä katsojat tämän ottelun ratkaisivat.”
Kotiyleisö elikin voimakkaasti kaikissa naisten otteluissa mukana. Suomen 2-1-voitto tarkoittaa sitä, että joukkueella on edelleen mahdollisuus sijoittua kuuden parhaan joukkoon ja siten säilyttää paikkansa 1-divisioonassa.

Teksti Jari Mether, Kuva Petteri Repo

Yksi kommentti artikkeliin ”Korhonen toi Suomen naisille voiton, Koskisella 6-eräinen trilleri”

Jätä kommentti