Kisojen kulisseissa: Anita Välimaa loistaa lavalla ja keittiössä

Jos Suomen Euroviisuedustajista muodostettaisiin maajoukkue, Anita Välimaa olisi sen luottopakki. Parikymmentä vuotta suomalaisen musiikin terävimmässä kärjessä ja seitsemän Eurovision laulukilpailun loppukilpailuedustusta vuosien 1984-1993 välillä on sellainen pätkä musiikillista moniosaamista, johon moni ei yllä.

Musiikkiuransa ohella ja aktiivikeikkailusta vetäytyessään Anita rakensi myös toista uraa ja valmistui ravintola- ja dieettikokiksi.

”Halusin oppia mahdollisimman paljon, joten hakeuduin työharjoittelussakin sellaisiin paikkoihin, joissa se oli mahdollista”, Anita viittaa pitkään yhteistyöhönsä Sokos Hotels -ketjun kanssa.

Nyt on Triplan hotellin keittiössä kokkina kulunut monta vilkasta vuotta. Hotellin mainio sijainti erilaisten tapahtumien äärellä tuo sille vaihtelevaa asiakaskuntaa, ja myös squashin EM-kisojen osallistujajoukkueet majoittuvat Sokos Hotel Triplassa.

”Letut, croissantit ja kaikenlaiset leivät tekevät kauppansa”, Anita toteaa kisavieraiden erityisistä aamiaismieltymyksistä.

”Keittiössäkin ollaan nykyään kansainvälisempiä kuin ennen – henkilökuntaa on monesta eri maasta ja kulttuurista. Yhteisenä työkielenämme on englanti.”,

Sehän kuulostaa ihan Euroviisuilta pienoiskoossa.

Squashin EM-kisoihin osallistuu noin 200 urheilijaa, ja heidän lisäkseen Triplan käytävillä liikkuu lähes sama määrä kisojen järjestämisestä vastuussa olevia työntekijöitä ja vapaaehtoisia. 

Tapahtumien aikaiset kävijäpiikit ovat vaihtelevia. Joskus ne osuvat lounasaikaan, joskus ne soljuvat aikataulujen mukaan sopivissa taukopaikoissa. Vaikka tapahtumatorilla on silloin tällöin nupit kaakossa, vaikuttivat Triplan liikkeiden myyjät kuitenkin innostuneilta vilkkaasta ympäristöstään. Ilmeisesti Euroviisujen lähestyessä Cha-cha-chan yliannostuksen vaaraakaan ei ole.

Teksti ja kuva: Sirkka Inkinen

Jätä kommentti