Englanti jälleen squashnaisten Euroopan ykkönen

Squashin EM-kisojen viimeistä edellinen ottelu loppuunmyydyn Triplan katsomon edessä päättyi melko odotetusti Englannin naisten voittoon. Ensimmäistä kertaa finaaliin yltänyt Belgia laittoi kampoihin minkä pystyi, mutta Jasmine Hutton, maailmanlistan 8:s Gina Kennedy ja Lucy Turmel varmistivat briteille 2-1-voiton ja Euroopan mestaruuden – jo 8:nnen 10 viime vuoden aikana.

Belgian joukkueen kärjen ovat jo vuosia muodostaneet top 20 -siskokset Tinne ja Nele Giles. Ennakkoon joukkueen kultasaumaksi nähtiin jommankumman tai molempien mahdollisuus yllättää vastustaja ja siten mahdollisesti järkyttää Englannin tasapainoa.

Tinne Giles venyikin erävoittoon ja pakotti Huttonin pitkiin palloralleihin, mutta britti säilytti hermokontrollinsa ja vei ottelun 2-1 (11-5, 13-11, 5-11, 11-5).

Ykkössijoitettujen toisessa ottelussa Nele Giles otti arvokkaan päänahan, kun hän kukisti Kennedyn 2-1 (11-4, 9-11, 11-9, 11-5). Ehkä turnauksen paras naisten ottelu näytti, miksi molemmat pelaajat kuuluvat lajin kärkipelaajiin. Lyöntien kovuus, tarkkuus, pelitempo ja fyysisyys olivat maailmanluokkaa.

Isompaa epäselvyyttä mestarista ei Kennedyn tappiosta huolimatta jäänyt. Suomalaispelaajillekin tutuksi tullut joukkueen kolmonen Lucy Turmel kohtasi itseään lähes 250 pykälää rankinglistalla alempana olevan Chloe Crabben. Crabbe ei pelannut kehnosti, mutta lähtökohtainen tasoero näkyi alusta loppuun ja lukemissa: 3-0 (11-5 11-2 11-6).

”Nyt ei sitten tarvitse muuta kuin katsoa, että pojat hoitavat homman kotiin”, kuittasi Turmel katsomon eturivissä omaan Ranska-finaaliin valmistautuneelle Englannin miesten joukkueelle.

Tappiosta huolimatta myös Belgia voi olla turnaukseensa tyytyväinen. EM-hopea on ehdottomasti enemmän kuin mitä joukkueelta voitiin odottaa.

Teksti: Susanna Luikku Kuva: Petteri Repo

2 kommenttia artikkeliin ”Englanti jälleen squashnaisten Euroopan ykkönen”

  1. Hi, great post There is a problem with your website on Internet Explorer. Despite being the most popular browser, many people will not be able to view your excellent work because of this issue.

    Vastaa

Jätä kommentti